Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HK Cliff

Följ

HKCliff

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
HK Cliff
Välj lag

Kontaktinformation

Namn HK Cliff
Adress Stora Sällskapets väg 28
Postadress 12731 Skärholmen
Telefon 070-8347115
E-post hkcliff@hotmail.se
Orgnr 802007-4525
Kontonr 258125-4

Om HK Cliff

Handbollsklubben Cliff—så började det

Handbollsklubben bildades 1939 av ett gäng grabbar i klass 8 i Katarina Södra Folkskola i Stockholm. Namnet ”Cliff” (klippa) bestämdes under en engelsklektion. Verksamheten flyttades senare ut till de södra förorterna och idag är Mälarhöjden det geografiska navet i klubben.

Vårt mål är att varje år ge nya ålderskullar killar och tjejer möjlighet att börja spela handboll. Vi utbildar våra ungdomsledare genom vår ledarskola och samtliga lag har utbildade tränare och ledare. En del i föreningens policy är att utbilda våra egna ungdomsspelare till ledare och tränare som därefter tar ansvar för de yngsta lagen.

Praktisk information Bollskola och Ungdomsträning

Våra hallar
Mälarhöjdens skola (A/B Hallen) - träningshallen för våra yngsta spelare! I början av terminen kan barnen även hämtas från Fritids av ungdomstränarna.
Slättgårdsskolan—en större träningshall för de lite äldre barnen, alldeles nyrenoverad!
Sätrahallen—vår hemmahall. Här sker träningen för de äldre barnen.
Bredängshallen vid Bredängsskolan—används för Bollskolan på lördagar HT 2022.

Tränare
I de yngsta lagen bedrivs träningen primärt av våra utbildade ungdomstränare, uppbackat av en mentor från klubben eller en eller flera föräldrar. I samband med att spelarna blir äldre vidareutbildas ungdomstränarna så att de alltid har rätt utbildning för barnen / ungdomarnas ålder.

Utrustning
Träningskläder och inomhusskor behövs. Vi rekommenderar även vattenflaska. Bollar finns på plats.

Laget.se
Laget.se är klubbens främsta informations- och kommunikationsverktyg. Här sker utskick/anmälningar till träningar och matcher samt annan viktig information rörande laget. Barnen (föräldrarna) registreras av klubben i laget.se och vi rekommenderar att ladda ner appen.

Matchkläder
I säsongsavgiften ingår shorts och strumpor, medan matchtröja lånas ut av klubben (och vårdas för att kunna lämnas vidare till yngre barn så småningom). Övriga träningskläder med Cliff logo kan köpas via klubbshoppen på enenda.se

Säsongsavgift
Skickas ut under höstterminen via email.

Föräldrar i Cliff
Engagerade föräldrar är föreningens viktigaste resurs. När man väljer att låta sitt barn spela handboll i Cliff innebär det att man som förälder engagerar sig i föreningen och i sitt barns utveckling. Man väljer att vara delaktig och att hjälpa till för att verksamheten ska fungera.

Våra ledare i Cliff tar ett stort ansvar för att bedriva omfattande idrottslig aktivitet. För att få en bra kvalitet i verksamheten krävs det att ledarna kan koncentrera sig på sina uppgifter, som är att planera, träna, utbilda och organisera lagen. För att klara av detta behöver de få hjälp av föräldrar—som stöd för våra ungdomstränare, som lagledare, som resurser runt laget, och även som tränare om intresset finns.

Klubben är också beroende av föräldrars insatser i samband med anordnandet av Eken Cup i juni varje år. Eken Cup gör det möjligt att hålla säsongsavgifter låga och att slippa försäljning av lotter m.m. Med hjälp av föräldrars insatser i försäljning– och sjukvårdsverksamheten under cupen klarar vi av detta.

Föreningen söker aktivt dialog med föräldrarna om klubbens verksamhet och önskar även involvera föräldrarna i klubbens organisation. En majoritet av klubbens styrelse består av föräldrar med barn och ungdomar i verksamheten.

Föräldraengagemang är kort och gott väldigt viktigt för att få klubbens verksamhet att fungera!